Dar moudrostirozjasní srdce i duši

Ovocný táč s drobenkou

Publikováno 11.09.2011 v 20:58 v kategorii Vegetariánství, přečteno: 1038x

Na tento ovocný táč se nejlépe hodí měkké ovoce jako jsou meruňky, broskve, borůvky, rybíz nebo švestky, použít lze i jablka nebo hrušky. Mezi těsto a ovoce je také možné rozetřít vrstvu trošku ochuceného tučného tvarohu


Na těsto budeme potřebovat:

  • 320 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 g cukru
  • 20 g vanil. cukru
  • 2 vejce
  • 240 ml mléka
  • prášek do pečiva
  • ovoce rozkrájené na půky, vypeckované nebo nakrájené na kousky


Vejce a cukr ušleháme do pěny, přidáme ušlehané máslo a opět vymícháme do pěny. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, cukr a mléko. Vymícháme těsto.

Rozetřeme jej na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou nebo vyložený pečícím papírem. Na těsto můžeme případně rozetřít tvaroh ochucený citonovou kůrou a trochou cukru a poté klademe těsně vedle sebe na půlky rozkrájené ovoce. Pokud je ovoce nakrájené na kousky není problém dávat na sebe více vrstev. Pokud je ovoce kyselejší, můžeme jej posypat trochou cukru.


Pokud chcete můžete si připravit drobenku. Níže uvedené ingredience smícháme dohromady a posypeme jí ovoce.


  • 8 lžic hrubé mouky
  • 6 lžic mouč. cukru
  • 4 lžíce másla
  • 20 g vanilk. cukru


Ovocný táč pečeme přiteplotě cca 200 stupňů podle typu trouby, cca 35 min. Jestli je těsto hotové zkoušíme špejlí. Pokud zůstává po zapíchnutí do těsta čistá, máte hotovo.

Dobrou chuť přeji.








Komentáře

Celkem 0 komentářů

  • Neregistrovaný uživatel

    Jméno: Přihlásit se

    Blog:

    Obsah zprávy*:

    Kontrolní kód*:
    Odpovězte na otázku: Co je dnes za den?