Rajská polévka s rýží
Publikováno 01.10.2011 v 14:45 v kategorii Vegetariánství, přečteno: 273x
Na dvou lžících oleje dosvětla opražíme 2-3 lžíce hladké mouky. Vzniklou jíšku opatrně rozmícháváme ve vodě, kterou pomalu přiléváme do hrnce. Vody dáme cca 2-2,5 l. Přidáme tři hřebíčky a 2 bobkové listy. Osolíme. Přivedeme k varu.
Do vřící polévky dáme 1 protlak a můžeme přidat několik malých rajčátek, které spaříme, oloupeme ze šlupky a nakrájíme na drobno. Vaříme 10 minut. Můžeme přidat také sníky čerstvé bazalky, popř. i sušenou.
Nakonec polévku dosladíme a dochutíme pokud je třba ještě solí a pepřem.
Zvlášť uvaříme trochu rýže a až je hotová, přidáme ji do polévky. Kdo chce může ještě přidat kysanou smetanu.
Komentáře
Celkem 0 komentářů